Nytt sykdomsutbrudd på Gardermoen-hotell

Clarion-hotellet på Gardermoen er rammet av et nytt akutt sykdomsutbrudd blant gjestene. I løpet av det siste døgnet er over 20 gjester blitt syke.

Det ser ut til at noen av gjestene har tatt med seg et virus som gir omgangssyke. Flere av gjestene følte seg dårlige allerede før de kom til hotellet fredag, sier direktør Rajko Mink ved Clarion Hotel Oslo Airport til NTB.

 

 

Gjestene har oppkast og diaré. Ifølge hotellsjefen er foreløpig ingen av de ansatte blitt syke.

- Ingen av de ansatte er syke, men to føler seg litt ugne. De har fått beskjed om å holde seg hjemme fra jobb. Vi har kastet alle matrester for sikkerhets skyld og vasker det som er nødvendig. De fleste av gjestene har reist fra hotellet søndag, sier Mink.

Mattilsynet er koblet inn i saken for å undersøke hvor smitten kommer fra.

- Foreløpig vet vi ingenting om smittekilden. Det kan være direkte kontakt mellom mennesker, via felles kontaktpunkter som dørhåndtak og toaletter, eller det kan være maten. Det skal vi forsøke å finne ut av, sier seksjonssjef i Mattilsynet, Kristin Styrmo til NRK.
Lørdag var det cirka 300 gjester ved hotellet. 200 av disse tilhørte et større selskap.

I september i fjor ble 200 personer syke under opphold på hotellet. Mattilsynet fastslo da at smitten ble spredd via syke kjøkkenansatte som vasket hendene for dårlig. De ansatte gikk på jobb selv om de var syke med diaré og oppkast.

Mange av byggenæringens organisasjoner bruker dette hotellet.