Skoleopprusting i Bergen startet

Byrådet i Bergen har lovet å pusse opp byens skoler i løpet av to år. Nå er arbeidet i gang og vil koste 415 millioner, skrives bt.no.

 

 

Mathopen skole er den aller første som kan glede seg over de kommunale pengene, som nå har fått navnet «4.15-midlene». Navnet skriver seg fra de 415 millioner kronene byrådet har satt av til oppussing av fasadene på Bergens mange skoler i 2009 og 2010, skriver BT.no.

Målet er både å ta igjen manglende vedlikehold og å forebygge og redusere fremtidig forfall. Dette er det største oppussings- og rehabiliteringsløftet i bergensskolen noensinne. 4.15-midlene omfatter samtlige skolebygg som ikke er i god stand og samtlige tak og fasader. For noen skoler vil det også bli foretatt en del arbeid innvendig.

På Mathopen, Tveiterås og Nygårdslien skoler males, pusses og fikses det allerede. Utover våren følger en rekke andre skoler. For flertallet av skolene må man smøre seg med litt mer tålmodighet. Innen februar skal kommunen engasjere prosjekt- og byggeledere. Arbeidet på disse skolene starter først til sommeren.