26. januar en merkedato

Det er enorme forventninger til den krisepakken regjeringen kommer med mandag 26. januar. Alt tyder på at kommunene og byggenæringen blir den store vinneren. Det at kommuner, fylkeskommuner og offentlige institusjoner nå endelig kan få penger som er øremerket til vedlikehold og utbedringer av bygg og anlegg vil være kjærkomment.

Dette vil sikre sysselsettingen i byggenæringen - og vi tar vare på våre felles verdier.

Bygg.no vil mandag bringe alle nyheter om krisepakken. Vi vil også komme med kommentarer. For byggenæringen og for Norge er denne dagen blitt meget viktig. Gjør regjeringen nå de nødvendige grep kan vi hindre at finanskrisen gjør større skade i Norge enn den allerede har gjort.

I denne forbindelse vil vi også berømme byggenæringens organisasjoner med BNL i spissen for konstruktivt arbeid i forbindelse med den pakken som nå legges frem. Det har vært en serie møter et mellom næringen og de berørte departementene. En meget viktig statsråd i denne prosessen har vært kommunalminister Magnhild Meltvedt Kleppa. Hun har gjort en kjempejobb innad i regjeringen. Men det er også andre statsråder som har gjort en meget god jobb. Det vil vi nok se når pakken til samferdsel kommer.

Det har vært mange spekulasjoner. Mandag vet vi svaret - og da er det viktig at alle parter kaster seg rundt slik at arbeidet på de mange prosjektene kan komme i gang så snart som mulig. Byggenæringen er beredt til å brette opp ermene - og det at man vil drive samfunnsnyttig bygging er et pluss i boken. Det er ikke alt som har vært bygget de siste årene som kommer i denne kategorien.

I tillegg til vedlikehold, regner vi det som sikkert at det også kommer en god del penger til nye prosjekter.