Påklager henleggelse

Utlendingsdirektoratet (UDI) påklager henleggelsen av Langemyhr-saken til statsadvokaten.

Utlendingsdirektoratet (UDI) anmeldte i juli 2008 Harald Langemyhr AS til politiet for brudd på utlendingsloven. Direktoratet mener at det har vært gitt uriktige opplysninger i forbindelse med søknader om oppholdstillatelse for om lag 50 polske arbeidere.

Anmeldelsen ble levert på bakgrunn av rapporter fra Arbeidstilsynet der det så ut til å foreligge to sett med arbeidskontrakter. Ett sett som er brukt overfor utlendingsmyndighetene i søknadsprosessen, og ett som arbeidstakerne har blitt forelagt etter at søknaden er innvilget. Sistnevnte har mye dårligere lønns- og arbeidsvilkår. UDI mener dette er et grovt brudd på regelverket, og ba derfor politiet om å etterforske saken.

- Det er uheldig at saken nå er henlagt, sier UDI-direktør Ida Børresen. Vi mener at vi har gitt politiet grundig informasjon om saken. Anmeldelse av arbeidsgivere som gir uriktige opplysninger er et viktig virkemiddel i UDIs arbeid for å bekjempe sosial dumping. Derfor vil vi påklage henleggelsen til statsadvokaten.