Oslo Børs snudde to timer før stengetid

Etter en lang formiddag med beskjeden omsetning og noteringer under gårsdagens nivå, våknet Oslo Børs til live litt før klokken 16 fredag.

I en to timers langspurt løftet hovedindeksen seg med 1,58 prosent til 222,57 poeng etter å ha vært nede på 214,70 poeng tidligere på dagen.

En rekke selskaper som lå på minussiden klarte i denne perioden å komme over i pluss. De beste sluttnoteringene fikk Yara med en oppgang på 6,68 prosent og Norsk Hydro med pluss 4,45 prosent. StatoilHydro måtte nøye seg med 1,26 prosent oppgang mens DnB NOR fortsatte den positive trenden som har preget aksjen etter at banken gjennom et resultatvarsel tidligere i uken stanset rykteflommen om store tap i fjerde kvartal.

Fredag steg aksjen 4,34 prosent, men den har fortsatt en lang vei å gå for å ta igjen de siste ukenes nedtur.

«Rene massakren»
Men fredag opplevde børsen også den rene massakren da de to Tandberg-selskapene, Tandberg Data og Tandberg Storage sank mot det absolutte nullpunkt. Nedgangen for storebror Tandberg Data var hele 73,3 prosent mens Storage-aksjen omsettes for noen få øre.

Ingen av selskapene synes å være liv laga - i hvert fall mener ikke markedet det.

Innenfor oljeservice er det fortsatt de negative nyhetene som dominerer. Juvelen i Røkkes imperium, Aker Solutions, sank med ytterligere 3,94 prosent, og heller ikke andre olje og riggselskaper har det særlig bekvemt om dagen.

5 milliarder
Til tross for den sterke innspurten kom omsetningen så vidt over 5 milliarder kroner.

Oppgangen fredag var bare et ørlite lyspunkt i en uke der nedgangen har vært på 3,49 prosent mens hele oppgangen like etter nyttår nå er spist opp. Så langt i år har Oslo Børs falt med 1,29 prosent. Det beste man kan si om det, er at andre europeiske børser og amerikanske indekser har hatt en enda dårligere utvikling.