HENT overtar HENT Røsand

Entreprenørselskapet HENT AS fra Trondheim har overtatt samtlige aksjer i HENT Røsand AS i Ålesund.

HENTRøsand AS ble i 2007 etablert som entreprenørselskap i Ålesund av Br. Røsand AS fra Averøy og HENT AS fra
Trondheim.

Nytt navn for selskapet er HENT Møre og Romsdal AS og vil være 100 % eid av HENT AS. Daglig leder for HENT Møre og Romsdal AS er Terje Melseth, som blant annet har erfaring fra Ålesund Bygg og Veidekke.

HENT Møre og Romsdal AS lokalisert i Spjelkavik, vil være HENT AS sitt sentra for regionen. HENT AS har tidligere gjennomført flere prosjekter på Sunnmøre, blant annet Color Line Stadion, Sperre Industri, Aker Yard Langsten, Ålesund Brygge m. fl. Selskapet produserer i dag blant annet nytt anlegg for Norsk Scania AS, og HENT AS er involvert i mange spennende utviklingsprosjekter i regionen pr. tid.

HENT AS ble etablert i Trondheim i 1980 og er en landsdekkende entreprenør som gjennomfører alle typer landbaserte byggeprosjekter. HENT AS har levert en rekke store byggeprosjekter til både offentlig og private utbyggere over hele landet. Omsetning for 2009 vil være omlag 1.700 mill NOK.

- Formålet med selskapet er å gi regionen et entreprenørselskap med bred nasjonal erfaring og kompetanse som tilføres lokalt via HENT Møre og Romsdal AS. Selskapet har som ambisjon å utvikle seg til å bli blant de ledende entreprenørene i regionen, heter det i en melding fra selskapet.

- Vi skal skape en sikker, trygg og varig arbeidsplass hvor ansatte har muligheter til å utvikle seg både faglig og personlig. Ålesund og Sunnmøre for øvrig oppfattes som en veldig spennende region når det gjelder fremtidige byggeprosjekter, både i offentlig og privat sektor, hvor vi blant annet ser på regionen som et voksende marked med mange urealiserte behov.