Vant designpris i Riga

I årets ICSC International Design and Development Awards seremoni i Phoenix Arizona mottok norske Linstow AS en prestisjefull designpris for sitt butikksenter Galerija Centrs i Riga, Latvia.

I årets ICSC International Design and Development Awards seremoni i Phoenix Arizona mottok norske Linstow AS en prestisjefull designpris for sitt butikksenter Galerija Centrs i Riga, Latvia. 63 prosjekter fra 25 land deltok i de to kategoriene "utvikling/nybygg" og "renovering/utvidelse".

Galerija Centrs vant i sistnevnte kategori. Prisen kommer i tillegg til en æresbevisning Galerija Centrs mottok i April ifm "2008 European Shopping Centre Awards" som fant sted i Amsterdam.

Galerija Centrs ligger i hjertet av Riga - i Gamlebyen. Stedet har vært butikksenter siden 1938 og har i 70 år vært et sentralt landemerke i Riga. Etter en omfattende ombygging ble Galerija Centrs gjenåpnet i 2006 som et state-of-the-art urbant galleri med fokus på design og merkevarer. Butikksenteret er besøkt av åtte millioner mennesker hvert år.

- Denne eiendommen har rike tradisjoner og stor historisk betydning. Det å utvikle en slik eiendom medfører et stort ansvar. Denne prisen bekrefter at vi har tatt dette ansvaret alvorlig og det er første gang en slik pris er utdelt for et prosjekt i Baltikum sier Frode Grønvold, adm dir i Linstow Center Management.

Nominert til "Best-of-the-best"
Alle vinnerne i Design and Development Awards kvalifiseres automatisk til konkurranse om ICSC Global "Best-of-the-best" Award som går til bransjens fremste eksempler på kreative, banebrytende og nyskapende butikksenter-løsninger. Disse prisene deles ut ICSCs årlige kongress, RECon, 17-20 mai 2009.


Linstow AS er en av Norges ledende eiendomsutviklere. Selskapet har investert i og forvalter en rekke kjøpesentre og hoteller i Baltikum. Selskapet investerer også i Norge, Portugal, Russland og Sverige. I 2007 utgjorde Linstow AS konsernets driftsinntekter NOK 1.107,8 millioner kroner og selskapet presenterte et driftsresultat på NOK 290,4 millioner. Linstow AS er heleid av AWILHELMSEN AS og har sitt hovedkontor på Aker Brygge i Oslo.

ICSC (International Council of Shopping Centres) ble grunnlagt i 1957 og er kjøpesenter-industriens fremste globale bransjeforening med over 70.000 medlemmer fra over 90 land; kjøpesenter-eiere, -utviklere og -ledere, markedsførere, investorer, detaljister og meglere, samt akademikere og byråkrater. ICSC har hovedkvarter i New York, og i tillegg kontorer i Washington DC, Florida, California, Toronto, London, Mexico, Beijing og Singapore.