Innovasjon på HANNOVER messen

Over ca 6.600 m2 bidrar over 400 bedrifter og 13 bransjemesser til arrangeringen av verdens største teknologimesse fra 20. til 24. april i Hannover.

Messens formål bygger på å vise hvordan ideer og løsninger for industrien kan bli en brobygger mellom fagområdene, der temaene automasjon, energi, mobilitet, underleveranser, fremtidsteknologier og ettervekst er bransjenes tyngdepunkter. På grunnlag av sammensetningen med bransjeovergripende fagområder, blir energieffektivisering av industrielle prosesser satt i fokus.

Blant deltagerne i 2009 er "bevegelse, kjøring og automatisering", "overflateteknologi"," ComVac" og den nye fagmessen, "vind". Ytterligere representerte er gamle kjenninger innad fagmessene interkama+, fabrikkautomatisering, industriell byggautomatisering, digital fabrikkering, underentreprise, energi, kraft- og fabrikkteknologi, mikroteknologi, og forskning og teknologi.

Årets hovedfokus ligger i energi og klimabeskyttelse, og messens mangfold legger muligheter for at kontroversielle og fornybare energiformer presenteres parallelt gjennom de anslagsvis 200 arrangementer. Korea er en av verdens 15 viktigste industridestinasjoner, og derfor utvalgt som årets partnerland.

TectoYou er et arrangement som skal åpne øynene for en teknisk utdannelse blant unge tyskere. Deutshe Messe tilbyr også norske, og skandinaviske studenter muligheten for et opplegg dersom de besøker messen som en skoletur. Hermes-award blir samtidig utdelt til organisasjonen eller selskapet med den mest innovative ideen. Dette er verdens best betalte, teknologiske pris, med 100.000 euro utbetalt til vinneren.

Trass i den økonomiske verdenssituasjonen, har Hannover messen valgt å ekspandere gjennom utvidelse av energiområdene, samt integrere fagområdet "vind". I motsetning til blant annet E-world messen i Essen, der det blir kjøpt og solgt energi, fokuserer Hannover messen på utvikling og teknologi. Dette gjør dem særegne, og ledelsen bevarer troen på at det vil sikre deres eksistens også i fremtiden.