Vågal satsing på Block Watne

Trass i at Block Watne har deltatt i en berg- og dalbane på børsen, foretok sønnen til Trond Mohn, som er Bergens rikeste mann, nyinvesteringer.

I følge Finansavisen kjøpte Fredrik Wilhelm Mohn nylig tre millioner aksjer gjennom sitt investeringsselskap, Perestroika, i boligbyggeren Block Watne. Investeringen gjorde han til selskapets tredje største aksjonær.

Selskapets aksjekurs har falt dramatisk de siste månedene, før den i forrige uke opplevde en oppgang på 76 prosent. Til gjengjeld dalte den igjen allerede mandag denne uken.

- Investeringene er å betrakte som deltagelse i en loddtrekning. Aksjene kan stige veldig mye, men det kan også gå veldig galt. Den operasjonelle kontantstrømmen har vært negativ siden første kvartal i fjor, og gjelden utgjør 31 kroner per aksje, sier analytiker Simen Mortensen i DnB Nor Markets til E24.

Opptil flere eksperter har uttrykt høylytte anbefalinger om salg, og frykten for konkurs er fortsatt sterk. Mohn har tilsynelatende råd til å ta sjansen, ettersom han i oktober - halvannen uke før de nye arvereglene ble innført - mottok verdier for 2,2 milliarder fra sin far.