Manitou trekker seg

Den franske maskinprodusenten Manitou har trukket seg fra Intermat.

 

Det er naturligvis dagens usikre markedssituasjon og forventningene om et meget utfordrende 2009, som gjør at Manitou har tatt denne drastiske beslutningen. Tidligere har Atlas Copco kommet med den samme meldingen.

Ulike maskinleverandørers beslutning om å trekke seg fra Intermat er naturligvis ingen heldig sitasjon for messearrangøren. Det er imidlertid ingenting som tyder på at det kommer et ras av avbestillinger og det er langt i fra noen krisestemning hos arrangøren. Ifølge arrangøren kan 2009 utgaven, til tross for nedgangen i markedet, bli en rekordmesse både når det kommer til utstillere og besøkende.

Rett før helgen snakket Byggeindustrien med flere av utstillerne som kommer til Intermat. Et klart inntrykk fra disse samtalene er at det blir færre nyheter under Intermat enn det det har vært i forbindelse med andre store maskinmesser de siste årene. Om det er den finansielle uroen eller det enorme nyhetsslippet de siste årene som er årsaken til mindre premierer er ikke godt å si, men antageligvis er det en kombinasjon.

Men færre nyheter betyr ikke at det ikke blir nye maskiner å se under Intermat. Byggeindustrien og bygg.no vil presentere flere av maskinnyhetene i tiden frem mot messen, som går av stabelen i Paris i perioden 20-25 april.