Medier: Fiat tungt inn i Chrysler

Italienske Fiat vurderer å kjøpe et flertall av aksjene i den amerikanske bilfabrikken Chrysler.

Men i første omgang vil italienerne kanskje nøye seg med en andel på 35 prosent.

Handelen med Fiat-aksjer ble stanset på børsen i Milano tirsdag, i påvente av en kunngjøring fra selskapet. Ifølge den amerikanske forretningsavisen Wall Street Journal kan en avtale mellom de to selskapene bety at Fiat overtar driften av Chrysler i USA.

- I henhold til en avtale som nå er under utforming, vil Fiat sannsynligvis få en andel på 35 prosent i Chrysler innen midten av året. Selskapet får muligheten til å øke dette til opp til 55 prosent, skiver Wall Street Journal, men henvisning til velinformerte kilder.

Ifølge britiske Financial Times kan en avtale mellom de to selskapene bety at Chrysler begynner å produsere Fiat-biler og - komponenter i USA. Italienerne vil bidra til anskaffelse av nytt produksjonsutstyr, men ellers ikke sprøyte penger inn i Chrysler, skriver avisen.

Chrysler er den minste av de «tre store» i USAs bilindustri, med General Motors og Ford som storebrødre. Selskapet fikk tidligere denne måneden statlig krisehjelp på fire milliarder dollar eller 28,3 milliarder kroner for å unngå et sammenbrudd.