Tusen takk

Jeg vil på denne måten takke alle som møtte opp til min 60-årsmarkering i Byggeindustriens lokaler fredag - og jeg vil takke for alle hilsninger jeg har fått fra land og strand rundt.

Jeg vil takke for alle gode ord, vakre blomster og gaver. Jeg vil takke spesielt mine medarbeidere som har bidratt til at Byggeindustrien i dag er blitt den viktige kanalen for byggenæringen som mediahuset Byggeindustrien er blitt.

Det å lede en slik virksomhet er et privilegium i seg selv. Gjennom mange år s virke har jeg truffet uendelig mange mennesker - og de aller fleste har vært skikkelige reale mennesker. Uansett hvilken virksomhet man driver må man aldri glemme at det er mennesker som står bak. For oss i Byggeindustrien har det vært avgjørende for vår suksess at vi har bygget opp tillit og troverdighet til folk.

I Byggeindustrien er det mange seniorer - og de skal vi ta vare på. De har en erfaring og kunnskap som er gull verdt. Sammen med alle våre yngre medarbeidere er vi nærmet en komplett bedrift. Jeg skulle ønske at også andre bedrifter kunne ta vare på seniorene sine, men dessverre ser vi en rekke bedrifter som nå bruker finanskrisen for det den er verdt. Mange flinke folk blir skjøvet ut av arbeidslivet.

Det er også morsomt å kunne drive gjennom nyskapende virksomhet. På mandag lanserer vi våre nye nettsider på bygg.no. Vi har brukt måneder på å planlegge denne dagen. Alt vil ikke være på plass fra dag 1, men det å ha evnen og viljen til omstilling og nye tanker har preget Byggeindustrien i alle år. Det er også en viktig egenskap å ta med seg i en bedrift. Men det viktigste er at man bryr seg om medarbeiderne sine - og at man driver en god personalpolitikk. Da utløses uante krefter.

Ellers må jeg innrømme at vi har tyvstartet feiringen noe. Min fødselsag er 18. januar.