Intermat til våren

I perioden 20. - 25. april arrangeres Intermat i Paris. Alt tyder på at det blir den største noensinne.

Intermat er en av verdens største fagmesser for utstyr, maskiner og teknikk til bygg- og anleggsnæringen. I 2009 økes utstillingsarealet med 17 prosent. Intermat kan dermed tilby de 1500 påmeldte utstillerne et areal på 210.000 kvadratmeter.

I 2006 samlet Intermat 1320 utstillere fra 43 land og 210 000 besøkende fra 127 land. Arrangørene lover at messeområdet Paris Nord Villepinte vil bli enda mer internasjonalt til våren.

Mer enn maskiner
Hva kan så Intermat tilby utover det aller siste av maskiner og utstyr fra de mest sentrale leverandørene i verden? Bærekraftig veiarbeid er et av temaene som er satt på programmet. Veisektoren, som er sterkt representert under messen, vil under en konferanse på Intermat dele sine erfaringer omkring veivedlikehold.

Hedrer innovasjoner
Intermat Innovation Awards blir et annet høydepunkt. Konkurransen gir et godt overblikk over internasjonale nyvinninger og løfter frem nye materialer, teknikker, serviceytelser eller produkter som bidrar til fremskritt for bygg- og anleggsnæringen. I år vil juryen også dele ut en spesialpris i kategorien miljøvennlige innovasjoner.

Intermat 2009 vil rette et spesielt søkelys mot gruvedrift, steinbrudd og boring. Internasjonale foreninger vil for første gang samles under samme tak, og det vil bli arrangert besøk til et steinbrudd under messen. Arrangørene lover også et spesielt fokus på alt innenfor gjenvinning i BA-sektoren.

Pré-Intermat
Som vanlig inviteres internasjonal fagpresse til Pré-Intermat noen måneder før selve messen. Byggeindustrien vil være på plass i Paris i januar og kommer utover vinter og vår til å presentere en rekke nyheter som både vil dukke opp på Intermat i slutten av april og kanskje også på Vei og Anlegg på Hellerudsletta i første halvdel av mai.