Sprøyteklar i mars

Går alt som planlagt kan AF Gruppen ta i bruk sin egenkomponerte sprøyterigg i mars.

Verksmester Rune Strandene og avdelingsleder Petter Brandtzæg er arkitektene bak sprøyteriggen. De er litt i tvil om de virkelig skal flagge at maskinen vil være klar for oppdrag i mars, men bestemmer seg for at det kan være greit å sette litt ekstra press på seg selv.

- Målet er at den skal være ferdig prøvekjørt i mars. Hvor den skal etter det er ikke bestemt, men det hadde vært greit å ha den i nærheten hvis noe uforutsett skulle skje og det gjør det jo ofte med prototyper, sier Strandene.

Stor tro
Etter å ha opplevd stor suksess med egenkomponerte injeksjonsrigger er det liten tvil om at det knyttes en viss spenning og ikke minst forventning til sprøyteriggen. Brandtzæg og Strandene er sikre på at også sprøyteriggen vil bli en styrke for AF Gruppen. De kan røpe at sprøyterigg nummer to vil komme relativt raskt.

Egne komponenter
Det ligger naturlig nok et uttall arbeidstimer bak sprøyteriggen. Strandene og Brandtzæg har ikke tellingen på hvor mange kvelds- og nattetimer de har sittet og trålet internett på leting etter komponenter og løsninger. Mye av det de har funnet har aldri blitt benyttet på en sprøyterigg før, men Strandene presiserer at de hele veien har tilstrebet å bruke utprøvde komponenter.

Hvilke løsninger AFs maskinbyggere er mest fornøyd med kan du lese mer om i Byggeindustrien nummer 1.