Tre anleggssamlinger

Denne uken arrangeres både Asfaltdagen, asfaltbransjens HMS dag og ikke minst Anleggsdagene.

Tirsdag 20. januar arrangeres asfaltbransjens HMS-dag. Asfaltentreprenørenes Forening (AEF) har som vanlig stablet på bena et program som belyser en rekke sider ved asfaltentreprenørenes HMS-arbeid.

I år får vi blant annet høre hvordan fjorårets vinner av Asfaltforeningens HMS-pris, Lemminkäinen, har brukt heder og ære til å fortsette å sette fokus på HMS. Status for hvor langt asfaltentreprenørene er kommet med målsettingene i miljøprosjektet "Klimaveien" er en annen post på programmet.

Asfaltdagen
De som kunne tenke seg å både få med seg Asfaltdagen og første dagen av Anleggsdagene har et problem. De går nemlig begge av stabelen på onsdag.

Til Asfaltdagen kommer blant annet vegdirektør Terje Moe Gustavsen for å snakke om fremtiden til både vegvesenet og veiene. Til Asfaltdagen kommer også Jan Korsgaard, kontraktsdirektør for CJV E18. Han skal snakke om norgeshistoriens største asfaltjobb ved byggingen av ny E18 Grimstad-Kristiansand.

Anleggsdagene
Anleggsdagene 2009 arrangeres som vanlig over to dager. Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) har i år valgt ut tre hovedtemaer. Velferd eller vei? og er anleggsbransjen altfor konjunkturfølsom? er to spørsmål som vil bli belyst i årets program. I tillegg vil det bli sett nærmere på fremtidsutsiktene for vannkraft og energiutbygging i Norge. Et lite ekstratema er et innlegg om hva vi kan vente oss av teknologi i fremtidens maskiner.

Matz Sandman, fylkesråd i Buskerud Fylkeskommune og Steinar Juel, sjefsøkonom i Nordea Markets, er blant de som kommer til å innta talerstolen.

Anleggsdagene går av stabelen 21. og 22. januar, på Clarion Hotel Oslo Airport Gardermoen, mens Asfaltdagen og asfaltbransjens HMS-dag som vanlig er lagt til Radisson SAS Scandinavia Hotel i Oslo.