Ny toppstilling til Kåre Malo

Kåre O. Malo får ny toppstilling i Saint-Gobain-konsernet som er Europas største forhandler av byggevarer.

Malo som er konsernsjef i Saint-Gobain Distribution Nordic (SGBD Nordic), får et betydelig utvidet ansvarsområde i det franske Saint-Gobain-konsernet. I tillegg til fortsatt å lede den nordiske virksomheten, skal Malo fra 1. mars i år tiltre stillingen som General Director Procurement & Marketing i Europas største forhandler av byggevarer. Som leder for leverandørrelasjoner og konseptutvikling, vil han blant annet få ansvar for årlige innkjøp på over 140 milliarder kroner.

- Saint-Gobain-konsernet har satset målbevisst på å etablere seg som en internasjonalt ledende aktør innenfor byggevaresektoren. Gjennom en imponerende vekst med klare krav til lønnsomhet og med en betydelig vilje til innovasjon, har konsernet bidratt til å fornye både bransjen og produktene. Jeg ser frem til å ta fatt på mitt nye ansvarsområde samtidig som jeg sammen med den øvrige ledelsen i Norden skal bidra til å videreutvikle våre virksomheter her til å bli de klart førende. Krevende tider venter, men vi er seriøse og langsiktige aktører med en sterk soliditet, uttaler Kåre O. Malo i en pressemelding.

Saint-Gobain-konsernet hadde i 2007 en omsetning på 43,4 milliarder euro som tilsvarer nær 400 milliarder kroner. Konsernet hadde 206.000 ansatte ved inngangen til 2008 fordelt på virksomheter i 57 land.

Forretningsområdet Saint-Gobain`s Building Distribution Sector er Europas største distributør av bygningsmaterialer. Forretningsområdet ble etablert i 1996 og har vokst til å bli konsernets største. I 2007 beløp omsetningen seg til 19,5 milliarder euro som tilsvarende nær 180 milliarder kroner fordelt på over 4.000 byggevarehus/utsalgssteder i til sammen 25 land. Antall ansatte er ca 72.000.

Til nå har Malo bygget opp og ledet SGBD Nordic. I tillegg har han hatt ansvar for utviklingen av VVS-sektoren i konsernet som nå har en omsetning på 5 milliarder euro, og som dermed er blitt Europas største på dette området. Innenfor dette området ligger også satsingen på fornybar energi som blant annet omfatter varmepumper.

Fra 1. mars får Malo det totale ansvaret for leverandørstrategi og konseptutvikling i dette forretningsområdet, i tillegg til at han fortsatt skal lede virksomheten i Norden. Med denne organisasjonsendringen vil konsernet ytterligere forsterke relasjonene mellom forretningsområdet og leverandørene.

Konsernet Saint-Gobain gir høy prioritet til forskning og utvikling, og på vel 100 utviklingssentre over hele verden sysselsetter Saint-Gobain rundt 3.500 personer. Dette arbeidet bidrar positivt når det gjelder produksjon og innovasjon av bygningsmaterialer og bygningsartikler og har blant annet ført til at Saint-Gobain har hatt en betydelig vekst på solcellepaneler.

Saint-Gobain-konsernet har på kort tid bygget seg opp en solid nordisk posisjon med en omsetning på rundt 32 milliarder kroner, hvorav 11 milliarder i Norge.
Saint-Gobain etablerte seg i Norden først i 2004 gjennom oppkjøpet av Br. Dahl (VVS-grossist), og i 2005 ble byggevareleverandøren Optimera innlemmet i konsernet. Nå er virksomheten representert i 7 land i den nordiske regionen, inklusive Polen, og den omfatter i alt 8.800 medarbeidere.