Får fortsatt gullpensjon fra Stortinget

Stortingets granskere mener at Anders Talleraas ikke har rett på stortingspensjon. Likevel settes pengene fortsatt inn på hans konto.

 

Talleraas gjør det klart overfor Dagsavisen at han har ingen planer om å be om å få pensjonen stoppet. Han er nemlig ikke enig i at han har fått urettmessig mye pensjon, og vil se alle sakens dokumenter før han bestemmer seg for neste steg. Og inntil det skjer, vil han fortsette å motta pensjon fra Stortinget.

- Jeg har hele tida hatt den holdning, linje og forståelse som jeg har holdt meg til og står på: at jeg i tillit til at det er riktig, har mottatt pensjon. Og det står jeg på, sier Talleraas til avisen.

Lederen for pensjonsstyret på Stortinget, Sigvald Oppebøen Hansen (Ap) sier at det ikke er aktuelt å stoppe pensjonsutbetalingene med det aller første:
- Nå skal vi gå inn og vurdere om en eller flere pensjoner skal stoppes eller kreves tilbakebetalt. Men vi kan ikke foreta oss noe før dette er gjennomgått på en skikkelig måte. Vi må sikre at rettssikkerheten ivaretas, sier han.