Optimisme på Bau

Europas største byggmesse Bau åpnet dørene i München mandag. På tross av finanskrisen er det mange optimister i Tyskland.

1.924 utstillere fyller opp alle de 17 hallene (180.000 kvadratmeter) på Bau. Så stor er interessen for messen at arrangørene hadde 200 utstillere på venteliste.

Allerede på første dag virket det som om messen nok en gang blir en suksess. Arrangørene regner med 200.000 besøkende, og det manglet ikke på besøkere første dag. Svært mange av besøkere og utstillere var dessuten optimister med tanke på fremtiden.

Et av selskapene som har tro på fortsatt gode år er dør- og portprodusenten Hörmann. - Vi er usikre på hva fremtiden vil bringe, men vi tror at vi vil ha flere ansette ved utgangen av 2009 enn i 2008, sa en av selskapets eiere Christoph Hörmann på en pressekonferanse på Bau.

Det er får norske selskap på messen, men Jackons tyske datterselskap er med. Den tyske Jackon-sjefen Dr. Anton Klotz er også optimist. Han forteller om nye krav fra myndighetene som betyr mer isolasjon i husene, og tror kun på en liten omsetningsnedgang i år.

Bau varer frem til 17. Januar.

Byggeindustrien kommer med mer stoff fra Bau i neste nummer.