Forsvarsbygg gjenopptar skrinlagte prosjekter

Forsvarsbygg gjenopptar gamle prosjekter etter politisk forespørsel. Dette skal hjelpe entreprenørene økonomisk.

Forsvarsbygg bygger for om lag to milliarder kroner årlig. Etter anmodning fra politikere henter de nå opp opprinnelig forkastede, eller utsatte prosjekter for å opprette oppdrag til entreprenører. Blant de nye prosjektene er nytt hovedkontor for Forsvarsbygg i Bodø, innebærende oppgradert fjellhall og nye boliger.


Andre planlagte prosjekter er nytt logistikksenter og kontorbygg i Bergen, oppgradering av militærleirene i Skjold og Setermoen i Troms, avsluttende arbeider for Regionsfelt Østlandet, og nytt kontrolltårn på Andøya. Nato sitt "Joint Warfare Centre" i Stavanger vil bli det dyreste prosjektet, med en prislapp på rundt 500 millioner kroner.


Markedets forhenværende utvikling, innebærende prisstigninger på opptil 50 prosent per prosjekt, er bakgrunnen for at prosjektene tidligere har blitt tilsidesatt. 26. januar kommer regjeringens krisepakke til investerings- og vedlikeholdsprosjekter. Allerede overfalles Forsvarsbygg av anbud.


I følge fungerende kommunikasjonssjef, Heidi Sørskog, er særlig interessen for leverandørtreff enorm. Dette har sammenheng med oppgradert utbyggeraktivitet som medfører flere prosjekter i tidligfase enn vanlig. Ytterligere positive konsekvenser er nylanseringer av stillinger som prosjekt- og byggeledere, konsulenter og arkitekter fra Forsvarsbygg.