Mye stein tas ut på Nordmøre

Det tas nå ut flere millioner kubikkmeter stein på ulike anleggsprosjekt i og rundt Kristiansund. Det meste av steinen i Atlanterhavstunnelen er tatt ut, men nå har man startet uttak av mer enn en million kubikkmeter stein på et nytt handelsområde på Løkkemyra.

 

Det er arbeidsfelleskapet Nærum/Betten som står bak dette siste prosjektet. Det aller meste av steinen transporteres til Vestbase. Steinen tippes i sjøen for å skape mer landareal for basevirksomheten. 6 - 7 gravemaskiner, flere borrigger og et stort antall lastebiler er satt inn i arbeidet.

Snart skal man også starte nye veiprosjekter rundt det gamle Krifastprosjektet. I dette ligger også driving av flere tunneler i tillegg til bygging av mye ny vei.
Om ikke lenge er det ventet at man også skal starte på det store rassikringsprosjektet på Opdølstranda i Sunndal kommune. For å sikre denne viktige veistrekningen skal det bygges en lang tunnel.

Det planlegges også en stor tunnel som vil forbinde Surnadal og Sunndal kommuner - Todalsfjorprosjektet. Det er også andre store veiprosjekter på gang i tillegg til at det tas ut mye steinmasse både i Bolga i Kristiansund samt på Averøya i forbindelse med utvidelser av oljebasene i området.