Tett dialog

Det er nå tett dialog mellom regjeringen og byggenæringen om krisepakken som kommer 26. januar. Og det er ikke tvil om at regjeringen mener alvor. Byggeindustriens redaktør var sent fredag ettermiddag invitert til kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa. Vi kommer med eget intervju med henne på Bygg-TV. Men også andre departementer har hatt møte med byggenæringen de siste dagene. Det gjelder bl a samferdselsdepartementet - og samferdselsministeren lover tidligere oppstart på en rekke veiprosjekter.

 

Til Byggeindustrien sier kommunalministeren at det ikke bare er snakk om ord når det gjelder krisepakken som kommer 26. januar. Hun gjentar at regjeringen er opptatt av å bruke all ledig kapasitet i byggenæringen til å starte prosjekter - ikke minst i kommunal sektor. Forfallet i denne sektoren er påfallende, og hun beklager at mange kommuner har gjort lite for å vedlikeholde sine bygg og anlegg de siste årene. Nå kommer en rekke nye støtteordninger.

Men det er også kommet mange ønskemål fra kommunene om nye prosjekter som så langt ikke er utredet. Hun sier derfor at en del kommuner må være mer realistiske. Hun selv maner til mer måtehold. Men at det kommer penger til krisepakken er klart - og hun snakker om milliardbeløp.

Og det synes også å være klart at krisepakken den 26. januar først og fremst blir en pakke for byggenæringen og kommunene.

På møtet med statsråden i dag hadde vi med oss også Byggeindustriens spesialutgave Årets prosjekter 2008. Den viser et utrolig register over ferdigstilte bygg og anlegg, og det skal komme mye nye prosjekter for å kompensere bortfallet av de ferdigstilte prosjektene. 2008 er vel det største året i historien når det gjelder ferdigstillelse av bygge- og anleggsprosjekter i Norge.