Tunnelkamp i gang

Fire av de store norske tunnelentreprenørene var torsdag på plass da Vegvesenet gjennomførte anbudsbefaring i forbindelse med renovering av Freifjordtunnelen. 

- Vi må vel si oss fornøyd, men er vel innerst inne litt skuffet over at det ikke kom enda flere.

Det sier byggeleder Jon Magne Frisvoll i en kommentar til Tidens Krav etter at anbudsbefaringen var vel overstått.

Prosjektleder Per Bjørn Gjelsten sier for sin del at det ikke hersker tvil om at alle de fire fullt ut er i stand til å gjennomføre renoveringen av Freifjordtunnelen.

Frist 4. mars 

Det er et oppdrag kalkulert til 219 millioner kroner som frister de fire tunnelentreprenørene og et knippe underentreprenører som deltok torsdag.

De fire tunnelentreprenørene som stilte opp, var Mesta Entreprenør AS, Veidekke Entreprenør AS, Giertsen Tunnel AS og Tunnelteknikk AS.

Store tunnelentreprenører som eksempelvis Skanska og NCC glimret imidlertid med sitt fravær.

Utenlandske entreprenører var heller ikke til stede, men akkurat det var vel strengt tatt slik prosjektledelsen hadde ventet.

Ellers deltok flere elektroentreprenører. Blant disse var det flere lokale, eksempelvis West Elektro fra Kristiansund og Istad Energimontasje i Molde.

Ifølge byggeleder Frisvoll er det så langt totalt 12 tunnelentreprenører og elektroentreprenører som har bedt om å få tilsendt tilbudsdokumentene.
Han utelukker derfor ikke at Vegvesenet kan komme til å motta tilbud fra flere enn de fire hovedentreprenørene som deltok på anbudsbefaringen.
Den spenningen blir i tilfelle neppe utløst før anbudsfristen utløper onsdag 4. mars.

Spørsmål og svar

Anbudsbefaringen startet ved bomstasjonen på Bergsøya. Her satte de fire representantene fra prosjektledelsen i Statens vegvesen samt et snaut dusin representanter for hovedentreprenørene og underentreprenørene seg om bord i en buss som tok dem ned i Freifjordtunnelen.

Underveis var det flere stopp og både prosjektleder Per Bjørn Gjelsten og byggeleder Jon Magne Frisvoll benyttet anledningen til å informere deltakerne og svare på spørsmål.

Etter befaringen dro deltakerne til kommunehuset på Batnfjordsøra hvor de mer detaljert gjennomgikk konkurransegrunnlaget i fellesskap.

Som nevnt er fristen for å levere anbud satt til onsdag 4. mars, mens tilbudsåpning finner sted dagen etter.

Deretter vil det ventelig gå noen uker med kontrollregning i regi av Statens vegvesen, før det blir truffet en beslutning om hvilken entreprenør som skal få oppdraget.

Det er opp til hovedentreprenøren å foreta valg av underentreprenør når det gjelder elektroarbeider.

Anleggsarbeidet ventes igangsatt etter fellesferien sommeren 2009, og skal være avsluttet senest 17. desember i 2010.