Nærmer seg søknadsfrist for KoBE-støtte

KoBE gir økonomisk støtte til kommunale og fagtilknyttede tiltak. Årets søknadsfrist er 20. januar.

KoBE, som er kompetanseprogrammet under Statens Bygningstekniske etat, jobber kontinuerlig med kompetansehevende tiltak som skal føre til bedre eiendomsforvaltning i kommunene. De deler årlig ut midler til tiltak etter initiativ fra kommunene og ulike fagmiljøer. I år er søknadsfristen 20. januar, beslutningen om hvem som skal motta tilskuddene faller innen 20. februar.

- Utvikling av god kompetanse på alle plan i eiendomsforvaltningen er nødvendig for at de enorme investeringene som er gjort og som skal gjøres i kommunale bygninger, skal gi et mest mulig positivt bidrag til kommunene og brukerne av bygningene, sier Per T. Eikeland som er prosjektleder for KoBE.

Støttemidlene fra tidligere år er fordelt over 55 små eller middels små tiltak, noe som har skapt en vesentlig bredde av bidrag til kompetanseutvikling. I 2009 har det også åpnet seg muligheter for satsing på noen få, store prosjekter.

Tilskuddene kan omfatte blant annet utvikling av nye kurs- og kompetansetilbud, utarbeidelse av opplæringsmateriell, seminargjennomføring, og utvikling av verktøy og metoder til bruk for bedre eiendomsforvaltning. For å se tiltaket sin økonomiske sammenheng, og hvem som har ansvar for ledelsen av arbeidet, må en egen blankett fylles ut for hvert tiltak det søkes støtte til.

Søknadsskjema samt ytterligere informasjon om søkermengde, prioriterte målgrupper, og annen relevant informasjon, finnes på KoBE sin hjemmeside (http://kobe.be.no/kobe/).