Ultimat har startet opp igjen

Den konkursrammede isolasjonsprodusenten Ultimat er i gang igjen. 5. januar var det en forsiktig start med fem ansatte. 

For en måned siden ble det kjent at den lokale aktøren Bjørn Struksnes som eier fabrikklokalene på Hov i Oppland, overtok den konkursrammede bedriften. Ifølge Oppland Arbeiderblads nettside så han ingen annen løsning for å hindre at selskapet ble slaktet.

Struksnes skal ha hatt samtaler med flere interesserte investorer etter at store aktører som Kistefoss og Veidekke kastet inn håndkledet i fjor.

Isolasjon til boliger og næringsbygg basert på tekstilavfall skal fortsatt være hovedproduktet. Men det er også innledet et samarbeid med en nabobedrift som driver plastproduksjon. Sammen skal man teste ut produksjon av plastbelagte vintermatter for anleggssektoren som blant annet brukes til å legge over rør så de ikke fryser under gravearbeider.

– Tanken om å produsere vintermatter har vi hatt lenge. Produktene som tilbys på markedet i dag er relativt dyre. Vi har det som trengs for å kunne produsere vintermattene så nå får vi se hvordan testingen går, sier produksjonsarbeider og ”altmuligmann” Dag Vaslien til OA.

Han kjenner godt til Ultimat da han har vært med på utviklingsarbeidet siden 2006.