Konferanse for den internasjonale kraftbransjen

Fra 4. til 6. mars arrangerer Energibedriftens Landsforening, EBL, en konferanse i Amsterdam. Fokusområdene baserer seg på klimautfordringer og fornybar satsing.

EBL er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for energibedrifter, og er tilsluttet NHO. Organisasjonen har et medlemstall på anslagsvis 260 energibedrifter, som til sammen organiserer, transporterer og selger om lag 99 prosent av all kraftproduksjon i Norge.

Kraftbransjen er den største enkeltbransjen i fastlands-Norge med en investert realkapital på 200 milliarder kroner. Vinterkonferansen i Amsterdam er EBL sin viktigste næringspolitiske konferanse, og et møtested for bransjen, energipolitikere og energimyndigheter. Norsk og europeisk energipolitikk er i endring som følge av de klimapolitiske målsetningene. Programmet for konferansen er derfor delt i to.

Et fokusområde blir energi- og miljøpolitisk utvikling innenfor EU samt konsekvensene for norsk energiforsyning. Det andre blir de sentrale norske energi- og næringspolitiske spørsmålene og utfordringene.

EU har fastsatt et mål for reduksjon av klimautslipp og andel fornybar energibruk innen 2020. Representanter involvert i etableringen av lov- og rammeverket vil informere om status, utvikling og konsekvenser for den europeiske kraftnæringen. Dette skal presisere viktigheten av nøye overveide politiske beslutninger de nærmeste årene. I tillegg vil andre sentrale nøkkelpersoner på sine områder besøke talerstolen med forslag til løsninger på ulike utfordringer.
Årsaken til at arrangementet avholdes i Amsterdam, ligger i at energimarkedene stadig blir mer integrerte. Et eksempel er kabelforbindelsen mellom Norge og Nederland. Blant konferansens formål er dermed behovet for samarbeid, samt oppdatert informasjon om utvikling.

Konferansens målgruppe er ledelsen og styremedlemmene i energiselskapene samt andre med interesse for utviklingen innad energipolitikk og kraftnæringens rammevilkår. Ytterligere informasjon samt påmeldingsskjema finnes på EBL sine egne hjemmesider.