NHO ber regjeringen om rask avklaring

Jo lengre tid det går før regjeringen avklarer skattespørsmålet i den nye tiltakspakken, jo verre blir nedturen for bedriftene, mener NHOs Finn Bergesen Jr.

- Statsministeren åpner døra for å vurdere skattelette, og det ser jeg på som veldig positivt. Det er nå viktig for bedriftene å få en rask avklaring, sier administrerende direktør Finn Bergesen Jr. i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) til NTB.

Uforutsigbart
Han mener sprikende uttalelser fra de tre partilederne i regjeringen skaper en uforutsigbar og uavklart situasjon for bedriftene. Det er uheldig, ifølge Bergesen, som mener alvoret i konsekvensene av usikkerheten stiger i takt med tiden det tar før bedriftene får en avklaring, ifølge Bergesen.

- Mange bedrifter utsetter investeringer i påvente av en avklaring. Lang ventetid kan føre til at nedturen og arbeidsledigheten blir større. Jo raskere vi får en avklaring, jo bedre, sier han.

Naturlig del
Ikke overraskende har NHO-direktøren mest til overs for standpunktet til Sp-leder og samferdselsminister Liv Signe Navarsete, som mener skattegrep er en naturlig del av en ny tiltakspakke. NHO har selv tatt til orde for en mengde skattetiltak, fra målrettede lettelser for bedriftene til flate skattekutt for folk flest. Bergesen Jr. får neppe alle sine ønsker oppfylt.

- Jeg vil ikke spekulere i hvilke skattegrep det er grunn til å vente seg, men jeg er optimistisk, sier han.