- Vi skal utnytte ledig kapasitet

- Selvsagt skal vi utnytte ledig kapasitet i byggenæringen i den tiltakspakken som vi presenterer den 26. januar, sier kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa som i dag tok direkte kontakt med Byggeindustrien for å berolige næringen etter oppslag i Dagens Næringsliv.

- Det ligger fortsatt i kortene at vi kommer til å bruke mye penger gjennom kommunene til å utbedre kommunale bygg og andre eiendommer og anlegg. Vi har hele tiden hatt god kontakt både med KS og med byggenæringen. Vi har fått inn en rekke forslag til prosjekter. Dette gjelder også prosjekter som ikke er planlagt skikkelig, men det er mer enn nok å ta fatt på ganske øyeblikkelig, sier Kleppa.

Men hun legger til at ønskelisten er lang og at det selvsagt er grenser for hvor mange milliarder kroner ekstra de nå skal bruke.

- Vi vet nå at kommunene vil få mer igjen for pengene enn hva som var tilfelle for kort tid siden. Vi vet at både leverandører i byggenæringen og entreprenørene har nedjusert prisene. Uansett vil den tiltakspakken som vi nå kommer med være viktig for alle parter. Vi redder en rekke arbeidsplasser (og bedrifter) - og kommunene kan få satt mange av sine eiendommer i bedre stand. Det at man i en slik operasjon vil spare energi og skape et bedre arbeidsmiljø er noe som kommer som ekstra bonus. Jeg ser på det som nå skal skje som en vinnvinn-situasjon for alle parter, sier hun.

Kleppa er nå på reise, men hun har invitert Byggeindustrien til kontoret så snart hun er på plass. Da følger vi opp med intervju på Bygg-TV.