Økende arbeidsledighet

Fra juli til oktober økte arbeidsledigheten med 8 000 personer, og utgjorde 2,7 prosent av arbeidsstyrken i oktober 2008, viser nye tall fra SSB. 

Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) viser at veksten i sysselsettingen har stanset opp. Fra juli (målt som gjennomsnitt for tremånedersperioden juni-august) til oktober (gjennomsnitt for september-november) viser AKU rett nok en økning i sysselsettingen på 6 000 personer, justert for sesongvariasjoner, men dette ligger innenfor feilmarginen.

Når man tar hensyn til feilmarginen, har det ikke vært vekst i sysselsettingen siden april 2008. Veksten i sysselsettingen stanset først for aldersgruppa 16-24 år, men har nå også stansa for aldersgruppen 25-74 år.

Arbeidsledigheten, sesongjustert, økte fra 2,4 prosent av arbeidsstyrken i juli (gjennomsnitt for juni-august) til 2,7 prosent i oktober (gjennomsnitt for september-november). Denne økningen utgjorde 8.000 personer. Tallet på registrerte arbeidsløse pluss personer på arbeidsmarkedstiltak hos NAV økte med 5 000 fra juli til oktober, justert for sesongvariasjoner.