Skuffet over departementet

Ingen fra samferdsels- departementet hadde mulighet til å stille på samferdselskurset på Kursdagene i Trondheim. - Sørgelig, sier Marianne Harg, president i Tekna.

Innlegget fra samferdselsminister Liv Signe Navarsete skulle opprinnelig åpent samferdselskurset på Kursdagene, men hun måtte for et par uker siden melde forfall. Da skulle statssekretær Erik Lahnstein stille. Også han måtte melde forfall. Da ble det varslet at statssekretær Geir Pollestad skulle stille. Mandag kveld fikk arrangøren beskjed om at også Pollestad måtte melde forfall, og de hadde ikke mulighet til å sende noen andre. Derfor ble det ikke noe av åpningsforedraget fra departementet om den kommende Nasjonal transportplan (NTP) på samferdselskurset. Dette var selvsagt skuffende både for arrangøren og de mange fremmøtte som hadde sett frem til å høre mer om den viktige kommende planen.

- Det er sørgelig at de ikke hadde mulighet til å stille med noen. Kanskje de ikke tør å si noe om NTP ennå?, spør en skuffet Harg.

Hun mener departementet i sitt arbeid med NTP hadde hatt stort utbytte av å høre på foredrag og meninger fra formsalingen under kurset i Trondheim.

- Vi kommer til å ta denne situasjonen opp med departementet. Kurset har vært planlagt i lang tid, legger hun til.

Rundt 120 personer deltar på samferdselskurset.

Etter planen skal den nye Nasjonale transportplanen komme i løpet av våren.