Forferdelige bilder

Krig er grusomt - og de bildene vi ser rulle på tv-skjermene fra Gaza er uhyrlige. At man i 2009 fortsatt prøver å løse mellomfolkelige problemer med våpenmakt, er uforståelig. De menneskelige lidelsene er forferdelige, og som ellers i moderne kriger er det sivilbefolkningen som må blø. Vi forstår ikke at verdenssamfunnet kan sitte rolig å se at at dette ragnarokk fortsetter.

 

Midt-Østen har alltid vært en kruttønne, men krig skaper bare enda større avstand - enda mer hat. Det er lite vi i lille Norge kan gjøre bortsett fra å appellere om våpenvile og fred. Selvsagt kan vi bidra med noe av vår rikdom til å lindre smerte og sult. Vi kan selvsagt også bidra den dagen gjenreisningen kan starte med våre eksperter.

Vi har opp gjennom tidene forsøkt å bruke diplomatiske kanaler og bakveier for å finne veien til fred. Men skal man lykkes må også hele verdenssamfunnet helhjertet støtte opp om fredslinjen. Nå er det dessverre haukene på begge sider i konflikten som styrer konflikten. Det synes ikke som de verken har evne eller vilje til annet enn krig. Men disse haukene finner støtte både for å skaffe våpen og penger - og så lenge noen utenforstående stater hele tiden fyller opp pengesekker og våpenlagre vil krigen fortsette. I mellomtiden går et folk til grunne i et helvete ingen forstår. Det kan utløse et ragnarokk verden ikke har sett.

Stans krigshandlingene NÅ!