Stor deltakelse på Kursdagene

Tirsdag morgen åpnet Kursdagene, som arrangeres av Tekna og NTNU i Trondheim. Hele 1400 personer deltar på arrangementet.

Dette er noe av det høyeste deltakerantallet siden tidlig på 90-tallet, skriver Tekna på sine hjemmesider. Det er 51. gang Kursdagene går av stabelen.

- Det kan tyde på at norske bedrifter og arbeidstakere ser verdien av å satse på kompetanse, sier kursansvarlig Gry Rognes i Tekna.

I over 50 år har Tekna og NTNU arrangert Kursdagene i Trondheim, og arrangementet har vokst til å bli en av landets lengste og største kurstradisjoner.

- Vi har flere kurs enn vi pleier, og kvaliteten på kursene er høy. Derfor kommer det også mange folk, sier Rognes. Hun håper den gode påmeldingen er et signal på at norske bedrifter ser verdien av å satse på kompetanseutvikling.

Rognes forteller om et stort temaspenn i kursene, fra samfunnsaktuelle temaer som" CO2 - Er vi i rute" og "Samferdsel" til de mer tradisjonelle kurs innen for eksempel bygg og vedlikehold.

- Interessen rundt for eksempel CO2-kurset er stor. Norge har jo gjort CO2-håndtering til et nasjonalt prestisjeprosjekt, men nå ser vi at blant annet EU varsler en voldsom satsing innen teknologiutvikling på dette feltet som fort kan overgå den norske satsingen, sier Rognes.