Fradrag for oppussing

Svenskene innførte fradrag for oppussing i hjemmet allerede 8. desember. Slik vil de hindre totalkollaps i byggenæringen, med alle dens underleverandører. Svenskene gir fradrag for arbeid som koster inntil 100.000 kroner pr. eier av boligen, skriver Aftenposten. Dette er en ordning Byggeindustrien har tatt til ordet for i mer enn ett år. Knytter vi dette til energisparing i boligen, vil vi få flere positive effekter.

 

Til mindre strøm vi bruker i Norge, til mer kan vi eksportere - det betyr eksportinntekter og det betyr at ren norsk strøm kan erstatte elektrisitet som kommer fra forurensende europeiske kullkraftverk. Dette er CO2-fangst i praksis.
Nå vil Kåre O. Malo, konsernsjef for Norden og ansvarlig for innkjøp og konseptutvikling i Europas største byggevarekonsern, Saint-Gobain, ha den samme trylleformelen i Norge. Vi deler hans oppfatning fullt ut.

BNL har nå endelig tatt opp denne saken - og vi håper at myndighetene vil lytte. Det er mye som kan gjøres for 100 000 kroner . Bokvaliteten vil bli langt bedre, og bieffektene kan bli mange og store.