Økokrim bedre i innsidesaker

Økokrim konstaterer ved enden av året at organet er blitt bedre til å håndtere innsidesaker, men at det fortsatt finnes store mørketall.

Økokrim innledet 2008 på historisk vis. For første gang ble en person satt i varetekt i en innsidesak. Allerede da viste Økokrim at innsidehandlere måtte passe seg i år.

Siden har verdipapirteamet i Økokrim jobbet med stadig flere saker. Suksessraten har økt etter hvert som erfaringen er blitt større, skriver Dagens Næringsliv.

Men konstituert førstestatsadvokat Thomas Skjelbred, verdipapirteamets leder, innser at det ennå er store mørketall. Likevel er han fornøyd med året sett under ett.

- Det har vært et aktivt år og vi har mye å gjøre. Vi må erkjenne at vi er blitt bedre til å etterforske og rettføre slike saker, og det gjelder også kontrollkjeden for øvrig. Vi står samlet sett bedre rustet enn tidligere, sier Skjelbred.

I løpet av året er flere blitt satt i varetekt i innsidesaker. Thomas Skjelbred er usikker på om omfanget av innsidesaker kommer til å øke i 2009.

- Jeg synes det er vanskelig å si noe om det all den tid antall handler og volum på Oslo Børs har økt formidabelt. Så det er vanskelig å si om det generelt er blitt mer. Men det begås lovbrudd, sier Skjelbred.