Ti personer kom uskadd fra boligbrann på Stord

Ti personer ble evakuert fra et rekkehus som onsdag ettermiddag sto i full fyr på Sagvåg på øya Stord i Hordaland. Ingen personer ble skadd.

Det var rimelig kaotisk en stund med mye folk og store fare for spredning. Det begynte å brenne i den midterste av fire leiligheter i rekkehuskomplekset. Tre av leilighetene er totalskadd, mens vi ser ut til å ha berget den fjerde, sier varabrannsjef Jan Ove Anthun ved Stord brannvesen til Haugesunds Avis.
Brannen startet i en leilighet i et rekkehus på Mosahaugen ved 16-tiden. To timer senere hadde brannmannskapene flammene under kontroll.
- Kommunens kriseteam er varslet. Ordfører Liv Kari Eskeland i Stord kommune reiste selv ut til stedet for å finne ut hva de berørte trenger av hjelp fra kommunen, sier operasjonsleder Dagfinn Torstveit Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.
- Vi har personell i beredskap om noen av beboerne ønsker hjelp og støtte utover kvelden eller seinere i julehelgen, sier ordføreren.
Etterslukking av brannen vil pågå gjennom hele natten. Årsaken til brannen er ikke kjent, men etterforskning vil bli igangsatt så snart det er mulig å ferdes på branntomta.