Nesten normalt på veiene

Julefreden ser ut til å ha senket seg over veitrafikken i Norge. I alle fall var det utrolig stille og rolig for de ansatte på Veitrafikksentralen om formiddagen lille julaften.

- De fleste fjellovergangene i Sør-Norge som har vært stengt de to siste dagene er nå åpne for trafikk igjen. Det er rolige værforhold, og vi har ikke fått meldinger om uventede hindringer i trafikken noe sted i landet. Så nå ser det ut til at folk kan komme seg dit de skal julaften, sier vaktoperatør Haakon Stokkenes ved Veitrafikksentralen til NTB.

Et par unntak er det: Tirsdag formiddag var det fortsatt stengt for trafikk på riksvei 13 Gaularfjell og på riksvei 53 Tyin-Årdal.

På riksvei 13 Vikafjellet var det fortsatt kolonnekjøring tirsdag formiddag.
For øvrig er alt som skal være åpent på denne tiden av året åpent for trafikk, men det er planlagte nattestengninger enkelte steder. Oppdatert informasjon finnes på http://www.vegvesen.no/Trafikkinformasjon.

Selv om trafikken nå ser ut til å gli godt, er stressede førjulsdager tid for mange trafikkuhell og - ulykker. Også lille julaften har det kommet meldinger om flere ulykker i trafikken, blant disse en dødsulykke i Strømsåstunnelen på E134 i Drammen.