Thon-gruppen dropper brannkontroller

Olav Thon Gruppen unnlater å møte opp til over halvparten av kontrollene de blir innkalt til når brannvesenet skal sjekke brannsikkerheten i bygårdene som leies ut i Oslo.

Olav Thon Gruppen (OTG) eier en rekke av gårdene som utgjør Oslos største brannproblem. Etter brannen i Urtegata, som krevde seks liv, har firmaet gitt inntrykk av at brannsikkerheten står i høysetet. Likevel stiller OTG kun opp ved halvparten av kontrollene de blir innkalt til. Kontrollene varsles en uke i forveien og kommunen er avhengig av at eier møter opp for at kontrollen skal være fullverdig, skriver Aftenposten.

Thon Gruppen erkjenner at de har vært for dårlige når det gjelder oppmøte.

- Vi har vært for dårlige. Jeg skulle ønske oppmøteprosenten var høyere, men jeg har snakket med folk som har vært til stede på kontroller uten å signere på skjemaet. Uansett er oppmøtet vårt for lavt, sier konserndirektør Øystein Trøseid.

Han etterlyser bedre varsling fra brannvesenets side.

- Når det er inspeksjon på våre kjøpesentre og hoteller, blir vi bedre varslet. Hadde vi fått melding til hovedkontoret kunne vi stilt opp 100 prosent. Oppslag i gårdene kan bli revet ned, sier han.