Tidenes kontrakt for Cramo Instant

Cramo Instant AS har signert en avtale med Fet kommune om 112 midlertidige moduler til Riddersand skole. Det er den største kontrakten i selskapets historie. 

– Dette er kjempeartig. Nå har vi feiret både med champagne og kaker, sier daglig leder i Cramo Instant AS, Runar Heistad.

Største kontrakt i kroner

I forbindelse med totalrehabilitering av Riddersand skole i Fet kommune, har Cramo Instant og deres faste underleverandører fått tilslaget på hele entreprisen på etablering av midlertidige lokaler.

– 28 klasserom, SFO-baser, kontorer og lærerværelse, samt toaletter og skolekjøkken skal inn i de midlertidige modulene. Samlet blir det 112 moduler på til sammen 3020 kvadratmeter, forteller Heistad.

Verdien av kontrakten er i leieperioden 18.5 millioner NOK eksklusive merverdiavgift. Modulene blir satt opp i tre bygg, hver på to etasjer, på et jorde ved siden av den eksisterende skolen.

– Vi har levert rigger som er større, men denne gangen står vi for alt grunnarbeidet i tillegg. Vi skal planere jordet, lage skolegård og bussholdeplass, og har leveranser på vann, avløp og strøm, sier Heistad.

Fullgod erstatning
Planlagt oppstart på prosjektet er medio januar 2009. Heistad forteller at det deretter vil gå fra ti til tolv uker før elever og lærere kan flytte inn i nye, midlertidige skolelokaler.

– Elevene vil merke at de kommer inn i bedre lokaler. Våre moduler har en standard tilnærmet permanente bygg og nesten alle modulene vi kommer til å bruke ved Riddersand skole er nye. De har god ventilasjon, er skikkelig isolert, har trelagsvinduer og skikkelige sanitærforhold, sier Heistad.

Første leieperiode løper i 21 til 24 måneder. Deretter har kommunen opsjon på to år til fordi de også planlegger rehabilitering av en naboskole.

Ikke rammet av finanskrisen
Cramo Instant har 1800 moduler i Norge beregnet for bruk i midlertidige kontorbygg, skoler og barnehager. Siden starten i 2000 har firmaet alltid hatt et belegg på 90 prosent.

– Vi har ennå ikke merket noe til finanskrisen. Nesten tvert i mot. Januar og februar er vanligvis rolige måneder for oss, men fra nyttår blir det fullt trøkk, sier Heistad.