Hvorfor vente?

På sin halvårlige pressekonferanse sa statsminister Jens Stoltenberg at det kommer en ny krisepakke den 26. januar. Da kan man forvente betydelig mer penger til bygg og anlegg. Det gjelder særlig oppgradering av skoler og andre offentlige bygg og penger til vedlikehold og utbedring av veier. Vi vet at det ligger en rekke prosjekter klare til oppstart - og vi forstår derfor ikke at regjeringen trenger å vente. Vi tar gjerne en pakke nå og en ny den 26. januar 2009.

 

Vi forstår ikke at regjeringen nå bare prater og skyver problemene foran seg. Det gjør at man i denne fasen får en masse unødvendig kritikk både fra opposisjonen og andre. Statsministeren erkjenner at problemene også i Norge er blitt langt større enn det man i utgangspunktet trodde da finanskrisen begynte å herje rundt om i verden.

Det vi i denne omgang nå mangler er beslutninger. Beslutningsvegring er noe av det verste vi vet. Hvor bøygen i regjeringen ligger vet ikke vi, men det må da være i finansdepartementet at man holder igjen. Men vi trodde at de var politikerne som styrte denne prosessen og ikke byråkratiet. Uansett er det politikerne som må betale regningen - og stortingsvalget nærmer seg stygt.

Vi tror at regjeringen har langt mer å hente hos dem som sikres jobb enn de mange tusen som nå hver uke får permisjonsvarsel eller oppsigelser.