Norgeshus vant

Sivilarkitektene May Siri Bones ved Norgeshus hovedkontor og Merethe Moum, tidligere ansatt i Norgeshus tegnet den beste løsningen, og vant arkitektkonkurransen ”Ringverven - Vaterland”. 

Under mottoet ”Plan t” har arkitektene utviklet konkurransens beste løsning, og prosjektet peker seg ut som det eneste forslaget med et formspråk som i volum, størrelse og plassering er tilpasset området, heter det i juryens begrunnelse. Samtidig utmerket vinnerforslaget fra Norgeshus seg med nyskapende arkitektur.

Konkurransen var utlyst av Fredrikstad kommune, og vinnerforslaget fikk tilslag på å kjøpe tomta til to millioner kroner.

Innovativt – men med historisk tilknytning
Målsettingen for konkurransen var å utforme et innovativt og ambisiøst prosjekt med sikte på å få frem en bebyggelse som samsvarer med karakteren i den eksisterende bebyggelsen, men med et nåtidig arkitektonisk uttrykk.

May Siri Bones forteller at de la vekt på de tre elementene som de mener er med på å gi Vaterlandsområdet sjarm og egenart – nemlig frodigheten, proporsjonene og det grønne miljøet. Dette vises blant annet ved at de har lagt til rette for en frodig bakhage og filtrert trafikken vekk fra gårdsrommene.

Proporsjonene på den eksisterende bebyggelsen på Vaterland er videreført i prosjektet ved at hver boenhet har en tydelig definert huskropp. Samtidig gir åpninger, vinduer og mer utradisjonelle fasadeløsninger bygningene et preg av å være bygget i moderne tid. Hver enhet har dessuten et eget utbygg mot bakgården, noe som er med på å skape en bedre romfølelse samtidig som det definerer de private uteområdene på en god måte.

Med enkle grep greier forslaget å få en historisk tilknytning til både tid og sted, sier juryen.

Tidsriktig arkitektur
Juryen, bestående av Bygnings- og reguleringssjef Lasse Henriksen og to av hans medarbeidere, Kjersti Grotle og Inger Kolseth, pekte ut vinnerprosjektet ”Plan t” blant fem innsendte tilbud.

May Siri Bones og Merethe Moum tror at den nye bebyggelsen kan bli et godt område for kommende beboere, samtidig som det tilfører Vaterland tidsriktig arkitektur som vil føye seg fint inn i det eksisterende miljøet.