Tidlig ute med rundkjøring

Torsdag 18. desember, tas alle armene inn til den nye rundkjøringen i Havnekrysset i Stjørdal i bruk.

Etter opprinnelig plan skulle arbeidene med Havnekrysset gjennomføres i 2009. Arbeidene med nytt Havnekryss startet i første halvdel av mai i år. Havnekrysset er ombygget fra lyskryss til firearmet rundkjøring, med ytre diameter 56 meter – den største nord for Dovre, skriver Statens vegvesen på sin nettside.

Inn mot rundkjøringen er E6 utvidet fra to til fire felt på en kort strekning, og det er utført nødvendige omlegginger av sidevegene Havneveien og Havnegata. Like sør for rundkjøringa er det bygget gang- og sykkelvegsundergang under E6 med tilhørende gang- og sykkelvegssystem. I forbindelse med prosjektet er det også vært mye arbeid med omlegging av kommunaltekniske ledninger og tele- og el. kabler.

Etter opprinnelig plan skulle arbeidene med Havnekrysset gjennomføres i 2009. Gjennom en avtale med forskutterende parter (bestående av Stjørdal kommune, Nord-Trøndelag fylkeskommune og Stjørdal Næringsforum) er det muliggjort at krysset kunne gjennomføres ett år tidligere en planlagt. Totalkostnad er kr 48 mill.

En nærmer seg nå avslutning for arbeidene i Havnekrysset før vinteren. Rundkjøringa ble tatt i bruk av gjennomgående E6-trafikk 25. november. Samtidig ble også undergangen tatt i bruk av gående og syklende. Havnegata ble holdt stengt fra 25. november til 9. desember for å ferdigstille tilknytningen til E6 fra Innherredsvegen. Havnegata ble tilknyttet rundkjøringa og åpnet for trafikk 10. desember. Havnevegen tilknyttes og åpnes for trafikk i dag, 18. desember. Det vil si at hele krysset er funksjonelt.