Byggeplan for Gevingåsen klar

Planleggingsarbeidet for den nye jernbanestrekningen Hommelvik – Hell med tunnel gjennom Gevingåsen er nå tilnærmet ferdigstilt. 

Tekniske krav og spesifikasjoner for de enkelte entreprisene har gjennomgått en siste finpuss i fagmiljøene. -Dette betyr at byggeplanen er klar, forteller informasjonsmedarbeider Stig Herjuaune i Gevingåsen-prosjektet.

-Det er denne byggeplanen som ligger til grunn når vi i disse dager annonserer anbudskonkurranser for bygging av Gevingåsen tunnel. Arbeidene er delt inn i flere entrepriser, og i første omgang legger prosjektet ut tre større entrepriser til anbudskonkurranse, forteller Herjuaune.

Dette dreier som tunnelentrepreisen, som er den klart største, men vi legger også ut entreprisen på dagsinen ved Hommelvik og en for selve tunnelinnslaget på Hommelvik-siden.Tunnelen skal sprenges med stuffer fra Hell og med to stuffer fra tverrslaget ved Muruvik.

Det betyr at det blir etablert mindre massedeponier og verkstedanlegg på begge disse stedene. Det er også planlagt at entreprenøren skal ha sitt riggområde i steinbruddet på Hell.

Planen er at samtlige tre entrepriser skal starte våren 2009. Prosessen vi går gjennom nå, er først å innhente anbud. Deretter vil vi bruke noe tid på å vurdere kvalitet og pris fra anbyderne. I mars forventer vi at vi skal ha bestemt oss for hvem som får oppdragene, og da går vi til skrittet å skrive kontrakter med entreprenørene, sier Herjuaune.