Funnet omkommet etter trehusbrann

En person er funnet omkommet og en fortsatt savnet etter trehusbrannen i Telthusbakken i Oslo natt til torsdag.

 

- Et ektepar der mannen er 67 år og kvinnen er 66 år, er savnet etter brannen. En omkommet person er hentet ut fra huset, og vi antar det er den ene av de to. Vi frykter også at den andre personen omkom i brannen, sier operasjonsleder Frode Romsloe i Oslo politidistrikt til NTB.

Brannen i Telthusbakken 3 ble meldt klokken 00.25 natt til torsdag. Seks minutter over klokken 3 var brannen meldt slukket. Etterslukking pågikk ut over morgenen.

Huset blir betegnet som utbrent.

Trolig hjemme
De to som antas å ha omkommet, er de eneste som er registrert på adressen.

Politiet har vært i kontakt med pårørende som opplyser at ekteparet høyst sannsynlig var hjemme. Det var natt til torsdag ikke grunn til å tro at det befant seg ytterligere personer i huset da det begynte å brenne.

- Vi frykter at de to ikke klarte å komme seg ut, og at de befinner seg i husets andre etasje. Denne har det ikke vært mulig for røykdykkerne å få gjennomsøkt på grunn av varmen og flammene, sier Romsloe.

Evakuert
18 personer i nabohusene ble evakuert under brannen. Ingen av dem ble skadd.

Ved 3-tiden om natten var det kun beboerne i huset nedenfor og ovenfor brannhuset som ikke hadde fått lov til å flytte hjem igjen.

Avgrenset
Telthusbakken er en sjarmerende og attraktiv gate nær Oslo sentrum med eldre trehus på den ene siden og parsellhager på den andre siden.

Husene ligger relativt tett, men brannvesenet klarte å avgrense flammene til Telthusbakken 3.

- Mye innsats ble brukt for å avgrense flammene, spesielt mot nabohuset nedenfor, som ligger vegg i vegg, sier Romsloe.