Nullrente i USA sendte børsen opp

Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 2,3 prosent til 222,2 poeng like etter at handelen åpnet onsdag formiddag. Stigende oljepris og amerikansk nullrente bidro til oppgangen.

 

Etter at de amerikanske børsene steg kraftig som følge av at den amerikanske sentralbanken kuttet styringsrenta til mellom 0 og 0,25 prosent tirsdag ettermiddag, var det liten jubel å spore på de asiatiske aksjemarkedene.
I Oslo er det store spenningsmomentet onsdag hvor mye sentralbanksjef Svein Gjedrem i Norges Bank velger å kutte den norske styringsrenta.

entebeslutningen blir kunngjort klokken 14.

Pengemarkedsrenta som indikerer hva bankene må betale for lån seg imellom, lå tirsdag på 4,61 prosent. Mange frykter at denne renta vil stige dersom ikke Gjedrem kutter nok i styringsrenta. Går pengemarkedsrenta opp igjen, vil det bety dyrere lån for bedrifter og privatpersoner.

Ved siden av rentebeslutningen i USA, var også oljeprisen med på å dra Oslo Børs opp onsdag formiddag. Et fat nordsjøolje steg i morgentimene onsdag til 47,73 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen tirsdag ble omsatt for 43,60 dollar.