GK ekspanderer

Inneklimaselskapet GK Norge AS og KITEK AS har inngått avtale om overdragelse av alle aksjer i KITEK AS per 1. januar 2009. Kjøpet omfatter også aksjemajoriteten i Hammerfest Kjøleservice AS.

KITEK AS ble etablert i 1980 og er markedsleder i Finnmark innen kjøleteknikk på markedene for butikk, storkjøkken, klimakjøling, varmepumper og industri. De har hovedkontor i Alta med avdelinger i Hammerfest, Lakselv og Kirkenes. KITEK AS har i dag 20 ansatte og omsetter for NOK 35 millioner.

-"Med GK sin satsning om å være en sterk aktør i kuldebransjen, ser vi det som positivt for oss som bedrift, ansatte, og for våre kunder, at GK er kommet inn på eiersiden," sier daglig leder i KITEK AS Morten Strifeldt. "Blant annet tilfører det oss økt kompetanse, nettverk, og ressurser, i forhold til alle utfordringer kuldebransjen står foran framover."
Konsernsjef i GK, Jon Valen-Sendstad er og meget fornøyd med avtalen; -"Dette kjøpet bygger opp under både GK's kjølestrategi og strategien om full geografisk utbredelse i Norden. Når KITEK i tillegg er den markedsledende kjølebedriften i Finnmark kan dette bare bli bra."

Virksomheten i KITEK AS og Hammerfest Kjøleservice AS skal drives uendret og under samme ledelse som i dag. I tillegg vil GK tilby sine tjenester innen ventilasjon og byggautomasjon til nye og gamle kunder i Finnmark. Det ligger derfor an til en betydelig utvikling for både KITEK AS og GK.

Om GK
GK Konsern AS er et av Nordens ledende inneklimakonsern med 1350 ansatte fordelt på Norge, Sverige og Danmark. GK er norskeid selskap med over 40 års tradisjoner i Norge, med en årlig omsetning på NOK 2,6 milliarder.