Mye nyttig lesestoff

Byggeindustrien kommer i disse dager ut til abonnentene med to utgaver - Byggeindustrien nr. 17 og nr. 18. Totalt har disse to utgavene 460 sider med nyheter, reportasjer, artikler, debatter m v. Utrolig mye kunnskap blir formidlet gjennom dette bladet både i disse utgavene og i året ellers. Det er også årsaken til at tidsskriftet står så sterkt. I tillegg til våre internettsider er Byggeindustrien i dag den fremste formidlingskanal i norsk byggenæring.

 

Sintef Byggforsk har nylig feiret 50 årsjubileet for sin Byggforskserie. Men også byggforskerne er avhengig av å ha kanaler som formidler forskningsstoffet. Det gjør Byggeindustrien både gjennom bladet og nettsidene.

Byggeindustrien bidrar til å samle den store byggenæringsfamilien. Nå står vi overfor nye utfordringer gjennom finanskrisen. Da er det viktig at næringen har et talerør som kan formidle de budskap som næringen gjerne vil ha frem. Byggeindustrien er en kontinuitetsbærer.

Mange bedrifter er nå opptatt av å redusere sine kostnader. Men man kan spare seg til fant - og det er viktig å redusere der man har noe å hente. Vi har nå sendt ut årskontingenten for 2009, og heldigvis opprettholder de aller fleste bedriftene abonnementet på Byggeindustrien. Dette er bedrifter som har forstått at det er viktig at medarbeiderne har et organ som kan holde alle oppdatert om hva som skjer i næringen. Ved å følge med i blad og på nettet kan man også opprettholde kompetanse - og man kan lære av andres suksess - eller av andres feil.

Vi sloss nå for at så mange arbeidsplasser som mulig kan opprettholdes. Nå ligger hele denne saken i regjeringens armer. Får vi inn tilstrekkelig med krisepakker kan tusenvis av jobber berges. Og samfunnet får utført oppgaver de for lengst skulle ha gjort noe med.

Nettet blir stadig viktigere, men Byggeindustrien som blad vil fortsatt i overskuelig fremtid har en viktig oppgave.