Ber om råd fra Skanska

Denne uken fikk Skanska muligheten til å komme med innspill i det første møtet i strategisk råd for miljøteknologi. Innspillene er nå utdypet i et brev til regjeringen.

Hanne Rønneberg direktør for miljøriktig bygging i Skanska AB representerer Skanska i strategisk råd for miljøteknologi. Rådet skal gi innspill til og følge opp en nasjonal strategi for miljøteknologi og sikre en mer koordinert og målrettet innsats i politikkutformingen på området. Rådet består av 24 toppledere fra både næringsliv, LO Bellona m.fl. Skanska og Sweco er byggenæringens representanter.

På tirsdag ledet Miljø- og utviklingsminisiter Erik Solheim rådets første møte. Han lyttet interessert på hva Rønneberg hadde å si og oppfordret Skanska til å utdype innspillene i et brev. Brevet, som Skanska nå har sendt til Nærings- og handelsdepartementet og Miljøverndepartementet, tar for seg konkrete tiltak som både sikrer sysselsettingen i bygg- og anlegg samt bidrar til energiøkonomisering og forbedret miljøstandard i offentlige bygg.