Ambassadebygg til Backe

Ingeniør Gunnar M. Backe seiret i konkurranse med Skanska og NCC om å få bygge de spanske ambasssadebyggene i Oslo.

I Halvdan Svartesgate skal det bygges ny ambassade i tillegg til at eksisterende trehus på 500 kvm skal totalrenoveres. På Bygdøy i Huk Aveny, skal ambassadørens bolig og anneks pusses opp innvendig og utvendig. Bygget er på 1200 kvm. Her skal det også installeres nytt teknisk anlegg.

Kontraktssummen er på 58 millioner kroner.

Hovedriggen blir Halvdan Svartesgate der ambassaden bygges med et mindre kontor på Bygdøy.

Et ambassadebygg medfører alltid et strengere sikkerhetsopplegg enn i vanlige byggesaker, men prosjektleder Jan Olof Olson tror ikke det vil påvirke fremdriften i nevneverdig grad. Byggene skal være ferdigstilt til mars 2010.

- Formelt skal vi forholde oss til den nye ambassadøren som kommer neste år, men jeg går ut fra at han har en stedfortreder som blir vår kontaktperson, sier han.

Han opplyser at det hittil har vært en meget formell saksgang der alle papirer måtte til Madrid for godkjenning. - Men fra og med i dag tror vi det blir en normal byggeprosess med en representant som har myndighet på stedet.
Tre entreprenører. Skanska, NCC og Backe ble invitert til å levere tilbud med frist 30. august..

- Først ba alle de tre tilbyderne om å få NS 3431 med i konkurransen. Spanske myndigheter brukte et par måneder til å bestemme seg før bestillingsbrevet kom ca 12. november, opplyser Olson.