Mye ledig kapasitet

De tallene som Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) legger frem, viser at det er mye ledig kapasitet i anleggsnæringen. Dette bekrefter våre påstander. Vi er enig med MEF-ledelsen om at det nå vil være svært lønnsomt for Norge å sette inn et skikkelig støt også i anleggssektoren. Nå vil vi få mye vei for pengene. Prisene på mange av innsatsvarene synker også fort - og dette gjør at vi nå har en historisk sjanse for å få gjort uendelig mye med infrastrukturen her i landet.

 

Byggenæringens Landsforening (BNL) har nå sendt et nytt brev til regjeringen. Dette er etter vårt syn et godt brev som på en utmerket måte tar opp konkrete forhold. Byggenæringfen ber ikke om almisser, men man v iser til de mulighetene som nå åpner seg.

Regjeringen har etter vårt syn alle data på bordet som trengs for å bevilge penger straks til de mange tiltakene som nå ligger klare. Vi kan i løpet av kort tid sette i gang prosjekter i offentlig sektor for mange milliarder kroner. Det betyr at tusenvis av jobber kan reddes.