Børsen steg i takt med oljeprisen

Oljeprisen tok et godt hopp oppover torsdag, og Oslo Børs fulgte etter.

Hovedindeksen endte på 221,14 poeng, fram 1,94 prosent. Omsetningen tok seg opp etter at prisen på nordsjøolje steg med nesten 10 prosent til 46,26 dollar fatet. Prisstigningen kommer etter signaler fra OPEC om at det kan komme betydelige produksjonskutt neste uke.

StatoilHydro ledet an i oppturen, med en framgang på 7,47 prosent. De andre storselskapene hadde langt mer beskjeden økning. Seadrill steg med 1,03 prosent og Norsk Hydro med 0,58 prosent.

Til tross for at børsen sluttet i pluss, gikk mange av de mest omsatte selskapene tilbake. Verst gikk det for Kongsberg Automotive, med et fall på hele 23,75 prosent, etter to dager med voldsom framgang. Tungt slet også Norske Skog, som gikk tilbake 13,75 prosent. Aksjen falt etter at den finske konkurrenten UPM-Kymmene kunngjorde at deres resultat for fjerde kvartal blir lavere enn ventet, skriver E24.

Torsdag meldte også Oslo Børs at de reduserer antall aksjer i hovedindeksen (OSEBX) fra 76 til 59. Hovedårsaken er for lav likviditet i mange selskapers aksjer. Endringen trår i kraft fra årsskiftet.

Det var ikke de helt store endringene på de internasjonale børsene. I Asia steg Hang Seng og Nikkei svakt, mens de fleste børsene i Europa var svakt på minussiden