Sikringstiltak må gjennomføres i Fjelltunvegen

Deler av fjellet bak den sammenraste boligblokken i Fjelltunvegen 31 i Ålesund må fjernes av hensyn til naboeiendommene, fastslår en rapport onsdag.

Norges Geologiske Institutt (NGI) overleverte onsdag en rapport om forholdene ved ulykkesstedet i Fjelltunvegen til Ålesund kommune.

NGI foreslår sikringstiltak i tillegg til å fjerne deler av fjellet, og samlet vil det koste rundt 1,1 millioner kroner. Tidligere er det utført sikringstiltak bak bygningene i Fjelltunvegen 29 og 33. Disse tiltakene omfattet i hovedsak opprenskning og bolting pluss støping av betongpilastere. Det har også blitt gjennomført sikringstiltak i forbindelse med opprenskningen på ulykkestomten i Fjelltunvegen 31.

De nye sikringstiltakene vil omfatte 18 kraftige ankere bak nr. 29 og 31, bruk av vaierstag og bolter. Dessuten skal øvre del av fjellet sprenges bort og deretter støpes det betongribber.

Arbeidet må gjøres uavhengig av hvorvidt det blir bygd nytt på ulykkestomten. Sikringen er like viktig for alle eiendommene i nabolaget.